Waldorfska šola Ljubljana  
Waldorfska šola Ljubljana
Streliška 12
1000 Ljubljana
info@waldorf.si
Vsebina
Domov | Kontakti | Forum | Galerija | Koledar | Povezave | Sprehod3D
 

  O šoli
    Ustanovitev
    Waldorfska pedagogika
    Rudolf Steiner
    Evritmija
    Zaposleni
    Virtualni sprehod
     

  Program
    Vrtec
    Osnovna šola
    Gimnazija
    Šolski zvonec
     

  Prispevki
    Dijaki
    Osnovnošolci
    Vrtec
    Fotografije razredov
     

  Dokumenti
    Učni načrti
    Pravilniki in akti
     

  Enote
    Založba
    Zavod za razvoj WŠV
     


Prijava | Registracija
Waldorfska pedagogika
 
Predaja ključa 7. razredu

  Predaja ključa 7. razreduUčni načrt, predmetnik, urnik in sploh celoten učno-vzgojni proces vsake waldorfske šole izhaja iz poznavanja in upoštevanja otrokovega duhovno-duševnega in fizičnega razvoja, njegovega povezovanja s svetom odraslih in okolja, v katerem otrok biva.

Naša prizadevanja so usmerjena k temu, da otroci zrastejo v odgovorne, ustvarjalne, socialne in zrele svobodne osebnosti. Temu primerno so izbrane vsebine in načini poučevanja.

V osnovni šoli ima posebno mesto razrednik, saj praviloma vsako jutro prvi dve polni uri poučuje razred, ki ga vodi, kar mu omogoča spremljati tako učni kot osebnostni razvoj otrok skozi več let. Zaželeno je, da razrednik spremlja isti razred od prvega do osmega razreda in poučuje večino predmetov.

Celovitost podajanja znanja in umetniški način poučevanja
Na waldorfski šoli je poudarek na umetniškem načinu poučevanja vseh predmetov, ne le umetniških - tudi pouk matematike je umetnost. Prav umetnost je tista, ki stoji v sredini med mišljenjem in hotenjem ter stoječa v čutenju zajema celega človeka. Drugace rečeno, naša pedagogika je pedagogika za glavo, roke in srce.

Upoštevanje noči, ritma ter o spominjanju in pozabljanju
V učnem procesu je pomembno, da imajo otroci novo snov možnost sami urediti in obogatiti s krepčilnim spancem, zato pazimo, da koraki učnega procesa zajamejo vsaj eno noč. S takim načinom krepimo sile pomnjenja in pozabljanja, saj se dnevno sprašujemo, kaj smo delali včeraj. Nebistveno pustimo pozabiti, bistveno pa obogateno prikličemo nazaj v spomin.

Kar delamo ritmično, delamo bolj smotrno, bolj učinkovito. Če učni proces ritmiziramo, bomo v krajšem času dosegli pravi učinek. Ritem nam prihrani moči!

Doživljajska in socializacijska pedagogika
Živimo v času in okolju, ki ljudi sili predvsem v mišljenje, v svet slik in predstav, a proč od neposrednega doživljanja, od narave in celo od osebnih stikov. Naloga pedagogike je v današnjem času močno vzgojna in nikakor ne le izobraževalna, saj sodobni čas nudi otrokom množico različnih poti do znanja (knjige, radio, televizija, internet).

Odgovor na našteto so gledališke igre, kjer igrajo oz. sodelujejo prav vsi otroci v razredu, so tedenske šole v naravi, kjer se otroci lahko zares povežejo drug z drugim, so tudi nastopi celega razreda na šolskih praznikih.

Vrednote šole, lik razvijajočega se učitelja kot pomemben del pedagoškega procesa
Za zdrav razvoj otrok je neizmerno pomembno, da imajo pred seboj ljudi, ki se skupaj z njimi tudi sami razvijajo, ki imajo žive misli in so skratka sami del toka življenja. Kot rastline potrebujejo vodo, potrebujejo otroci učitelje s svežim duševnim razpoloženjem, učitelje, ki imajo radi otroke in vsebine pouka, učitelje, ki jih življenje zanima in znajo dati pobudo za prava dejanja.


tel: 01/434 55 70 (tajništvo)
tel: 01/434 55 73 (zbornica)
fax: 01/28 222 41

FB Vimeo

02.08.2015
04:12

Jedilnik
za ponedeljek, 03.08.15

Koledar

Zadnje v forumu
>  info o vpisu!!
>  prosim za info!
>  waldorfska šola - mnenje
>  ročne ure
>  prehrana v oŠ

Zadnje v galeriji

Založba
>  Waldorfska trobenta
V zadnji številki preberite
>  Svitanje
>  Waldorfske novice
V zadnji številki preberiteV zadnji številki preberite
© 2001-15 Waldorfska šola Ljubljana | Tajništvo (01) 434 55 70 | O piškotkih Na vrh [top]
izdelava zzigc.net
page generated in 0,005 sec